phone
Η ομορφιά δεν είναι ακριβή. Ρωτήστε για τις τιμές μας

BOTOX

Οι μυοχαλαρωτικές ενέσεις "έκφρασης", γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς για τη θεραπεία των ρυτίδων προσώπου. Λειτουργούν πολύ διαφορετικά απο κάθε άλλο παράγοντα "γεμίσματος" : Εμποδίζουν κάθε μήνυμα που στέλνεται στους μύες να παράγουν τάσεις συρρίκνωσης και ρυτίδωσης.
Οι ενέσεις δρούν σε 1-2 ημέρες και διαρκούν 3-6 μήνες. Υπάρχουν τεκμήρια, ότι η επανάληψη των ενέσεων μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (για έκριση της τοξίνης στη θεραπεία των ρυτίδων)
Αντί να γεμίζουμε την προβληματική περιοχή με κάποια ουσία, χρησιμοποιούμε τις μυοχαλαρωτικές ενέσεις για να απομακρύνουμε προσωρινά τις ρυτίδες.

before-after-botox

 

Το είδος γραμμών και ρυτίδων, που ανταποκρίνεται καλύτερα στη διαδικασία αυτή, είναι αυτές που δημιουργούνται ειδικά από τους μύες που βρίσκονται υπό διαρκή σύσπαση όταν εκφραζόμαστε, όταν συνοφρυωνόμαστε ή ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας Έχει πολύ καλά αποτελέσματα στη μείωση των ρυτίδων της σκέψης (συνοφρύωση ανάμεσα στα μάτια), στις βαθιές παράλληλες ρυτίδες του μετώπου και στο "πόδι της χήνας". Στις κάθετες ρυτίδες του λαιμού, ακόμη και στους μύες της μύτης για να μειωθεί το "ρουθούνισμα".

Οι ενέσεις δρούν σε 1-2 ημέρες και διαρκούν 3-6 μήνες. Υπάρχουν τεκμήρια, ότι η επανάληψη των ενέσεων μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα.

Τα τελευταία χρόνια, η βοτουλινική τοξίνη με την εμπορική ονομασία Botox® έφερε επανάσταση στην πλαστική χειρουργική. Τα θετικά αποτελέσματα της στις ρυτίδες έκφρασης είναι πλέον δεδομένα. Υπάρχουν όμως παράμετροι που πρέπει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε να επωφεληθείτε κι εσείς.

 1. Πόσο ασφαλές είναι το Botox®?
  Το προϊόν έχει έγκριση για την θεραπεία των ρυτίδων έκφρασης και την υπέρδρωση. Όταν εφαρμόζεται από πεπειραμένο και εκπαιδευμένο χειρουργό, σε σωστό ιατρικό περιβάλλον, αποτελεί μία εξαιρετικά ασφαλή θεραπεία.

 2. Το Botox ®είναι τοξικό?
  Το Βotox® έχει εγκριθεί από την F.D.A (Αμερικανική Εταιρεία Τροφίμων και Φαρμάκων) ως φυσική πρωτεΐνη που αποκαλείται botulinum toxin.
  Οι τοξίνες είναι φυσικές ουσίες που σε μεγάλες δόσεις μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες. Οι ενέσεις botox® χρησιμοποιούνται για να διορθώσουν νευρολογικές παθήσεις ή για αισθητικούς λόγους. Όταν εγχύονται σωστά, στην κατάλληλη δοσολογία, η πιθανότητα επιπλοκής είναι εξαιρετικά χαμηλή. Ωστόσο, όπως ισχύει και για κάθε ιατρική θεραπεία, υπάρχει η πιθανότητα ανεπιθύμητων αντιδράσεων και, ως εκ τούτου, πριν τη θεραπεία οι ασθενείς πρέπει να ενημερώνονται.

 3. Το Botox® παραλύει τους μυς?
  Ο όρος παράλυση σημαίνει οριστική απώλεια κίνησης, λόγω τραυματισμού νεύρου ή μυός. Το botox® εμποδίζει την ικανότητα του νεύρου να δημιουργήσει συσπάσεις στο μύ. Αυτό δεν καταλήγει σε οριστικό τραυματισμό ή παράλυση του μυός, αλλά μειώνει η περιορίζει αρκετά την ικανότητά του να συσπάται και να παράγει ρυτίδες. Η δράση του προϊόντος είναι παροδική και διαρκεί περίπου 3-5 μήνες.

 4. Τι κινδύνους εμπεριέχει το Botox®?
  Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι όταν το Βotox® δεν εγχύεται σωστά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πτώση της περιοχής στην οποία εφαρμόστηκε η ένεση. Η κατάσταση αυτή είναι παροδική και αναστρέψιμη, και υποχωρεί όταν υποχωρήσει και η δράση του φαρμάκου. Ελαφρύς πονοκέφαλος, ελαφριές εκχυμώσεις και συμπτώματα σαν γρίπη είναι άλλα πιθανά συμπτώματα του Botox®.

 5. Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυνται οι ενέσεις Βοτοχ®?
  Εάν βρίσκεσθε σε ιατρική αγωγή για νευρολογικές διαταραχές, πρέπει πριν τη θεραπεία να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας. Μερικά άτομα με πολύ χαλαρούς μύες προσώπου πιθανόν να μην δεν είναι καλοί υποψήφιοι. Ο πλαστικός χειρουργός είναι σε θέση να κρίνει εάν θα πραγματοποιήσει την θεραπεία στα άτομα αυτά.

 6. Υπάρχει όριο ηλικίας για τις ενέσεις Botoχ®?
  Όταν υπάρχουν ρυτίδες έκφρασης η εφαρμογή του Botox® μπορεί να γίνει ακόμη και σε μικρή ηλικία. Για λόγους αισθητικής οι ενέσεις δεν πρέπει να εφαρμόζονται σε ανήλικους κάτω των 18 ετών.

 7. Μπορεί το Botox® να θεραπεύσει τους πονοκεφάλους?
  Το Botox ® (της εταιρείας Allegan) τεχνικά είναι καταταγμένο ως νευροτοξίνη και χρησιμοποιείται σε έρευνες από νευρολόγους για τη θεραπεία των ημικρανιών.

 8. Και αν δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα;
  Το μεγάλο πλεονέκτημα των ενεσίμων θεραπειών είναι ότι τα αποτελέσματα είναι προσωρινά. Εάν δεν σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, πρέπει να γνωρίζετε ότι θα ελαχιστοποιείται με την πάροδο του χρόνου μέχρι να εξαφανιστεί..