phone
Η ομορφιά δεν είναι ακριβή. Ρωτήστε για τις τιμές μας

ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

Ερώτηση
Το δέρμα της φίλης μου, πάνω από τα χείλη της, είναι σκουρότερο από το υπόλοιπο δέρμα του προσώπου της και όταν βγαίνει στον ήλιο γίνεται ακόμη σκουρότερο. Τι μπορεί να κάνει γι΄αυτό;

Απάντηση
Η κατάσταση δέρματος που περιγράφεται αποκαλείται μέλασμα, το οποίο συνίσταται σε υπερχρωματισμό πάνω από τα χείλη και συνήθως στις παρειές και το μέτωπο.
Αυτό μπορεί να είναι επακόλουθο ορμονικών αλλαγών που δημιουργούνται από την χρήση αντισυλληπτικών, σε περίοδο εγκυμοσύνης και από την ηλιοφάνεια.
Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιεί η φίλη σας καθημερινά ηλιοπροστασία (τουλάχιστον με δείκτη προστασίας 15-SPF 15)
Υπάρχουν αρκετές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν τη φίλη σας. Ενδεικτικά αναφέρουμε την θεραπεία AFA'S με αμινοξέα, την φωτοανάπλαση με παλμικό φως, και την αποφλοιωτική θεραπεία dermamelan.

Ερώτηση
Ποια θεραπεία συνίσταται για τις ευρυαγγείες στο πρόσωπο;

Απάντηση
Οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο θεραπεύονται με το παλμικό φως, μια συσκευή παρόμοια με laser.

Ερώτηση
Eπισκέφθηκα την ιστοσελίδα σας και θέλω να ξέρω τι μπορώ να κάνω για τις ουλές που έχει αφήσει η ακμή στο πρόσωπο μου, κυρίως στα μάγουλα. Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση
Οι ουλές στο πρόσωπο μπορεί να θεραπευθούν με την μικροαπόξεση (θεραπεία dermapeel) ή με την χρήση laser δερμαπόξεσης. Ορισμένες πολύ βαθιές ουλές ίσως χρειασθεί να απομακρυνθούν χειρουργικά.

Ερώτηση
Είμαι 30 ετών, 56 κιλά. Διατρέφομαι σωστά και κάνω γυμναστήριο 2 φορές την εβδομάδα. Δεν μπορώ να απαλλαγώ από την αντιαισθητική κυτταρίτιδα. Τι μπορώ να κάνω φταίει το γεγονός ότι καπνίζω;

Απάντηση
To γεγονός ότι καπνίζετε γενικά επιδεινώνει την λειτουργία του οργανισμού σας, δεν είναι όμως κύρια αιτία της δημιουργίας της κυτταρίτιδας.
Στην περίπτωση σας ενδείκνυται οι θεραπείες ενδερμολογίας με την συσκευή LPG. Η εξειδικευμένη αισθητικός θα προσδιορίσει τον αριθμό των συνεδριών που θα είναι ευεργετικές για εσάς. Εάν οι θεραπείες συνδυασθούν με λεμφικό μασάζ ή εκγύμναση Power Plate , τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά. Εξυπακούεται ότι η θεραπεία χρειάζεται συντήρηση.

Ερώτηση
Με ενοχλεί το ατροφικό στήθος μου, και σκέφτομαι σοβαρά να κάνω μεγέθυνση με σιλικόνη. Όμως άκουσα από φίλες μου ότι ενδέχεται να είμαι ευάλωτη στον καρκίνο του μαστού. Μπορείτε να μου δώσετε έγκυρη ενημέρωση;

Απάντηση
Οι προσθήκες σιλικόνης χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση των μαστών μετά από μαστεκτομή. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι δεν εμπεριέχουν κανένα κίνδυνο. Διάβασε το σχετικό πόρισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EQUAM) που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας.

Ερώτηση
Ποια είναι η ενδεικνυόμενη ηλικία για να κάνει κανείς face-lift; Είμαι 45 χρονών και με ενοχλεί η χαλάρωση του προσώπου μου, αλλά αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να περιμένω λίγο ακόμη;

Απάντηση
Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία για τη ρυτιδεκτομή. Μερικά άτομα (ειδικά όσα ασχολούνται με το θέατρο, τον κινηματογράφο, το μόντελιγκ ή τα μέσα επικοινωνίας) σπεύδουν να διορθώσουν τη χαλάρωση μόλις πρωτοεμφανισθεί. Υπάρχουν και άτομα που δεν χρειάζονται ρυτιδεκτομή ακόμη και στα 55 τους χρόνια, ενώ άλλα είναι καλά να χειρουργηθούν πολύ πιο νωρίς. Το κάθε άτομο είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και μόνο μία συνάντηση με τον πλαστικό χειρουργό μπορεί να δώσει την ενδεικνυόμενη πρόταση.

Ερώτηση
Ο γιος μου ενοχλείται φοβερά με το  μεγάλο στήθος του. Πράγματι εμφανίζει μαστούς αρκετά εμφανείς που τον εμποδίζουν να χαρεί τη θάλασσα και τα σπορ. Υπάρχει λύση;

Απάντηση
Το φαινόμενο που μου περιγράφεται ονομάζεται γυναικομαστία και δεν είναι σπάνιο. Με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης το πρόβλημα εξαλείφεται οριστικά.

Ερώτηση
Πόσο ασφαλές είναι το ΒΟΤΟΧ ®;

Απάντηση
Το προϊόν έχει έγκριση για τη θεραπεία των ρυτίδων έκφρασης και την υπερίδρωση. Όταν εφαρμόζεται από πεπειραμένο και εκπαιδευμένο χειρουργό, σε σωστό ιατρικό περιβάλλον, αποτελεί μια εξαιρετικά ασφαλή θεραπεία.

Ερώτηση
Έχω ρυτίδες έκφρασης στο μεσόφρυο. Γνωρίζω ότι το ΒΟΤΟΧ® θα τις σβήσει. Παρόλα αυτά δεν επιθυμώ να κάνω ενέσεις. Υπάρχει εναλλακτική λύση;

Απάντηση
Για όσους δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να κάνουν ενέσεις ΒΟΤΟΧ® δημιουργήθηκε μια θεραπεία δέρματος η οποία αναπαράγει το αποτέλεσμα της βοτουλικής τοξίνης. Τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο εντυπωσιακά όσο αυτά των ενέσεων, είναι όμως αρκετά ικανοποιητικά. Ρωτήστε τον πλαστικό χειρουργό σας εάν η θεραπεία αυτή πραγματοποιείται στο ιατρείο του.