phone
Η ομορφιά δεν είναι ακριβή. Ρωτήστε για τις τιμές μας

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ (Laser Hair Transplant)

Laser Hair Transplant, Τμήμα Μικρομεταμόσχευσης μαλλιών

Από τα παλιά χρόνια η αλωπεκία, η κατά τα κοινώς λεγόμενα "φαλάκρα", αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο απασχολεί τον άνθρωπο, κατά μεγαλύτερο ποσοστό τους άνδρες αλλά και τις γυναίκες.

Τα παλιά χρόνια, στην εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, οι άνδρες ζωγράφιζαν μαλλιά στο φαλακρό τους κεφάλι ενώ οι συγκλητικοί φορούσαν περούκα. Στην σημερινή εποχή, οι φαρμακευτικές αγωγές (με φάρμακα όπως οξεϊκή κυπροτερόνη, σιμετιδίνη, σπιρονολακτόνη ή μινοξιδίλη - κατ' εξοχήν αντιυπερτασικό φάρμακο) αδυνατούν να δώσουν μόνιμη θεραπεία στο πρόβλημα. Επίσης, με τρόπους παραφαρμακευτικούς (π.χ. αγριοκρέμμυδα) κάποιοι εκμεταλλεύονται το πρόβλημα των συνανθρώπων τους χωρίς τελικά να επιτυγχάνουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

doc01.jpgΘα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι η αλωπεκία και δη η ανδρογεννετικού τύπου είναι θέμα καθαρά κληρονομικής προδιάθεσης (DNA) η οποία, όπως φαίνεται, είναι και πολυπαραγοντική. Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή να έχει φαλάκρα ο πατέρας ή η μητέρα για να την κληρονομήσει και το παιδί. Την κληρονομικότητα θα πρέπει κάποιος-α να την αναζητήσει ακόμα και 6 γενιές πίσω. Πολλοί από εμάς ίσως επίσης να μη γνωρίζουν ότι τα γονίδια είναι αυτά που καθορίζουν το ρυθμό γήρανσης των θυλάκων των τριχών (θύλακας είναι ο χώρος μέσα στον οποίο ζει και αναπτύσσεται η ρίζα της τρίχας) με αποτέλεσμα να μην αναπαράγεται η τρίχα και να φθάνει στην τελογενή της φάση.

Έτσι λοιπόν, επειδή το πρόβλημα της φαλάκρας ευθύνεται κατά κύριο λόγο η κληρονομικότητα και επειδή τα φάρμακα δεν λύνουν το πρόβλημα που βασανίζει εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο αναζητήθηκε η γνώση των πλαστικών χειρουργών, οι οποίοι, εδώ και 20 χρόνια εφαρμόζουν την μέθοδο της μεταμόσχευσης.

Τι είναι η Μεταμόσχευση Μαλλιών;

doc01_1.jpg Μεταμόσχευση είναι μεταφορά ομάδων τριχών (θυλάκων) από περιοχή σταθερής τριχοφυΐας της κεφαλής στην πάσχουσα περιοχή. Η παλαιά όμως μέθοδος μεταμόσχευσης (τουφάκια) παρ' ότι έλυσε το πρόβλημα οριστικά δεν κατάφερε να το λύσει και αισθητικά διότι οι ομάδες των 10-15 τριχών (τουφάκια) έχοντας ανομοιογενή πυκνότητα δεν μπορούσαν να δώσουν αποτέλεσμα σαν αυτό της φυσικής τριχοφυΐας παρά έδιναν την αίσθηση και εικόνα των "μαλλιών" της κούκλας.

Επιθυμώντας λοιπόν, εμείς οι γιατροί, να λύσουμε όχι μόνο οριστικά αλλά και αισθητικά το πρόβλημα, μετά από πολλά χρόνια έρευνας και πρακτικής εφαρμογής, καταλήξαμε στην Μικρομεταμόσχευση.

Τι είναι η Μικρομεταμόσχευση;

doc01_2.jpg Είναι η απ' ευθείας μεταφορά υγιών θυλάκων από περιοχή σταθερής τριχοφυίας (μαλλιά που δεν πέφτουν ποτέ) της κεφαλής στην περιοχή που θέλουμε να γεμίσουμε με μαλλιά. (Αυτομεταμόσχευση).

Η μεταφορά γίνεται με μικρά μοσχεύματα μίας-δύο ή τριών τριχών και έτσι επιτυγχάνουμε το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα της φυσικής τριχοφυίας. Όλα τα πιο πάνω γίνονται βέβαια με την βοήθεια συσκευής LASER ειδικής πρωτοποριακής τεχνολογίας. Τα μαλλιά που μικρομεταμοσχεύονται συμπεριφέρονται ακριβώς όπως και τα υπόλοιπα, δηλ. αναπτύσσονται, κόβονται και βάφονται κανονικά όπως και το υγιές τριχωτό.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την σωστή θεραπεία είναι η σωστή διάγνωση η οποία επιτυγχάνεται με την βοήθεια του τριχογράμματος (τριχόγραμμα είναι η εξέταση της τρίχας στο μικροσκόπιο) και με το οποίο διαπιστώνουμε εάν η αλωπεκία είναι σε εξέλιξη ή έχει σταθεροποιηθεί και εάν επιτρέπεται στον ασθενή να προχωρήσει στην μικρομεταμόσχευση ή όχι.

Εμείς στην "ΜΟΡΦΗ" είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι μετά από τόσα χρόνια έρευνας-διάγνωσης και θεραπείας επάνω στο πρόβλημα της ανδρογενετικής αλωπεκίας (φαλάκρας) μπορούμε πλέον, με την βοήθεια των εξειδικευμένων συνεργατών μας και την τεχνογνωσία μας πάνω στο πρόβλημα, να προσφέρουμε οριστική και άριστα αισθητική λύση και μάλιστα σε μία μόνο συνεδρία.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Λεπτομερείς πληροφορίες για την επέμβαση που σας ενδιαφέρει θα σας δοθούν από τον Δρ Σπύρο Β. Ιωαννίδη και το εξειδικευμένο και πρόθυμο προσωπικό του ιατρείου του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας. Ο κ. Ιωαννίδης θα σας συμβουλεύσει και θα σας προτείνει τον τύπο της επέμβασης για την περίπτωσή σας.

Πάνω απ' όλα επιθυμούμε να αισθανθείτε άνετα και να μας εμπιστευτείτε τους στόχους σας, τις προσδοκίες σας και τους προβληματισμούς σας. Το πιο σημαντικό μας επίτευγμα είναι να σας βοηθήσουμε να κατακτήσετε σωματική ευεξία και αυτοπεποίθηση.

Τα περισσότερα ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ μας πραγματοποιούνται σαν περιστατικά "μιάς ημέρας", μπορείτε δηλαδή να επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια ημέρα της επέμβασης.

Μεταμόσχευση Μαλλιών και όχι μόνο


Η Μεταμόσχευση μαλλιών έχει πια καθιερωθεί στην ιατρική επιστήμη και στην κοινωνία σαν μια ασφαλής και επιτυχής μέθοδος αντιμετώπισης της αλωπεκίας. Εκατομμύρια άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, εμπιστεύονται κάθε χρόνο τους ειδικούς για να βελτιώσουν την εικόνα τους και να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους.

Εκτός όμως από τις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής, η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές του σώματος, όπως π.χ. στα φρύδια, το γένικαι άνω χείλος (μουστάκι) το εφηβαίο(bikini). Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές που έχουν υποστεί εγκαύματα, καθώς και σε ουλές.

Ειδικά για τις γυναίκες, ένα επιτυχημένο και ταιριαστό στο πρόσωπο μας, σχήμα φρυδιών, μπορεί να στολίσει το πρόσωπο μας, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν σε καθημερινό μακιγιάζ, διαδικασία που απαιτεί χρόνο και επιδεξιότητα. Ιδανική λύση για το καλοκαίρι που έρχεται.
Η μεταμόσχευση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και δεν απαιτεί παραμονή σε νοσοκομείο ή κλινική.